Author: Shafiq Mustapa

Citarasa Asia Buffet Dinner di Forest City Golf Hotel

Citarasa Asia Buffet Dinner di Forest City Golf Hotel

Krew mendapat jemputan preview Citarasa Asia Buffet Dinner pada 21 May 2018 yang berlangsung di Tee-Off Restaurant, Forest City Golf Hotel yang terletak di Gelang Patah pada 21th May 2018. Suasana restoran yang agak berlainan kerana ianya sama aras dengan lobi hotel, menghadap ke arah hutan paya bakau yang dipelihara dengan baik. Terdapat 3 padang […]

Senarai Buffet Ramadhan 2018 Di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2018 Di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1439H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan semoga pada tahun ini kita dapat tingkat amalan kita ke satu tahap yang lebih baik dari sebelum ini. Berikut Senarai Buffet Ramadhan 2018 Di Johor Bahru (featured image by […]

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi Kali ini, kita bergerak ke daerah-daerah lain pula. Berkemungkinan kena tukar la website dari jbfoodclub ke johor food club. Mungkin, atau mungkin tidak. Alah kalau perasan pon Nasi Lemak Wak Kentut pun sudah dikira luar daerah Johor Bahru, di Kulai. Kalau di Kota Tinggi selain daripada makanan popular […]

Kari Kambing 40 Hari

Kari Kambing 40 Hari

Fuhh.. masa mula-mula tahu kewujudan restoran ini, benda pertama terlintas dalam kepala ialah “Kenapa 40 hari?”. Macam-macam teori keluar. Paling kelakar usia kari kambing tu dikaitkan dengan 40hari. Kahkahkah. Untuk menambahkan suspens, krew malas la nak bagitahu kenapa kari kambing 40 hari. Kari Kambing 40 Hari Terletak bersebelahan highway Ayer Hitam arah utara, memang senang […]

Ikan Pencek Power

Ikan Pencek Power

Sekarang ni, kalau ada je yang viral kene cuba. Tak sedap tak payah datang lagi. Senang je formulanya. Post kali ini pun tak terlepas krew mencubanya sebab viral. Ikan Pencek Power. Tu nama gerainya. Hendak ke sini memang mudah. Capai handphone dan bukak app Waze. Cari Ikan Pencek Power. Gerai ini terletak di Taman Saujana, […]

Drop Off Cafe Industry

Drop Off Cafe Industry

Pada ramadhan yang lalu, krew cuba mencari tempat untuk berbuka puasa. Memula nak pergi makan dekat madamosille. Sampai2 tutup. Rasanya sampai sekarang tutup. Kemudian call Nonis Restaurant di Senibong, full katanya. Try pula NOY Kampung Danga, hampa juga. Yelah salah sendiri. Pukul 5 baru nak cari tempat berbuka. Akhirnya kami setel di Drop Off Cafe […]

Senarai Buffet Ramadhan 2017 Di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2017 Di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1438H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Seperti tahun-tahun sudah, rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan semoga pada tahun ini kita dapat tingkat amalan kita ke satu tahap yang lebih baik dari […]

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Pada 28 Jun 2016 yang lepas, krew berkesempatan berbuka puasa bersama anak-anak dari Rumah Kebajikan Raudhatul Maryam anjuran Grand BlueWave Hotel. Menurut Encik Long selaku Pengurus Besar Hotel Grand BlueWave Johor Bahru, beliau amat berbesar hati meraikan hampir 50 orang anak yatimpada 28 Jun 2016. Objecktif Projek Amal Ramadhan ini dijalankan bagi membantu golongan yang […]

Senarai Buffet Ramadhan 2016 di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2016 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 14376H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 06/06/16 – 04/07/2016 Time : 08.00pm – 9.00pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]

Senarai Buffet Ramadhan 2015 di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2015 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1436H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 18/6/2015 – 15/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]