Author: Shafiq Mustapa

Kari Kambing 40 Hari

Kari Kambing 40 Hari

Fuhh.. masa mula-mula tahu kewujudan restoran ini, benda pertama terlintas dalam kepala ialah “Kenapa 40 hari?”. Macam-macam teori keluar. Paling kelakar usia kari kambing tu dikaitkan dengan 40hari. Kahkahkah. Untuk menambahkan suspens, krew malas la nak bagitahu kenapa kari kambing 40 hari. Kari Kambing 40 Hari Terletak bersebelahan highway Ayer Hitam arah utara, memang senang […]

Ikan Pencek Power

Ikan Pencek Power

Sekarang ni, kalau ada je yang viral kene cuba. Tak sedap tak payah datang lagi. Senang je formulanya. Post kali ini pun tak terlepas krew mencubanya sebab viral. Ikan Pencek Power. Tu nama gerainya. Hendak ke sini memang mudah. Capai handphone dan bukak app Waze. Cari Ikan Pencek Power. Gerai ini terletak di Taman Saujana, […]

Drop Off Cafe Industry

Drop Off Cafe Industry

Pada ramadhan yang lalu, krew cuba mencari tempat untuk berbuka puasa. Memula nak pergi makan dekat madamosille. Sampai2 tutup. Rasanya sampai sekarang tutup. Kemudian call Nonis Restaurant di Senibong, full katanya. Try pula NOY Kampung Danga, hampa juga. Yelah salah sendiri. Pukul 5 baru nak cari tempat berbuka. Akhirnya kami setel di Drop Off Cafe […]

Senarai Buffet Ramadhan 2017 Di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2017 Di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1438H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Seperti tahun-tahun sudah, rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan semoga pada tahun ini kita dapat tingkat amalan kita ke satu tahap yang lebih baik dari […]

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Pada 28 Jun 2016 yang lepas, krew berkesempatan berbuka puasa bersama anak-anak dari Rumah Kebajikan Raudhatul Maryam anjuran Grand BlueWave Hotel. Menurut Encik Long selaku Pengurus Besar Hotel Grand BlueWave Johor Bahru, beliau amat berbesar hati meraikan hampir 50 orang anak yatimpada 28 Jun 2016. Objecktif Projek Amal Ramadhan ini dijalankan bagi membantu golongan yang […]

Senarai Buffet Ramadhan 2016 di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2016 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 14376H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 06/06/16 – 04/07/2016 Time : 08.00pm – 9.00pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]

Senarai Buffet Ramadhan 2015 di Johor Bahru

Senarai Buffet Ramadhan 2015 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1436H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 18/6/2015 – 15/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]

Maggi Ketam, Nasi Ayam Penyet Jakarta

Maggi Ketam, Nasi Ayam Penyet Jakarta

Pergh. Maggi Ketam dekat Johor? Mula-mula bila ternampak banner ini memang terkejut juga. Tujuan utama ialah mencari makanan tengahari di kawasan Jalan Rawa, area Taman Perling. Maggi Ketam ini merupakan menu terbaru untuk menarik pelanggan baru di Restoran Nasi Ayam Penyet Jakarta. Sampai sahaja di restoran, order tertumpu kepada maggie ketam, sambil order menu utama […]

Senarai Buffet Ramadhan 2014 di Johor Bahru

Grand Gem Restaurant JB Date : 29/6/2014 – 29/7/2014 Time : 07:00pm – 10:00pm Daily Venue: Grand Gem Restaurant JB Harga Dewasa : RM70 /seorang Kanak-kanak : RM28 /seorang (8-12 tahun) For Reservations And Inquiries: Tel: 07-221 0717 Website : https://www.facebook.com/thegrandgem/ Grand Paragon Hotel Date : 29/6/2014 – 26/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily […]

Nasi Briyani King

Nasi Briyani King

Bila bukan musim majlis perkahwinan, kadang-kadang tekak teringin merasa nasi briyani. Sebelum ini pernah mencuba Nasi Briyani Shahab yang sekarang bertambah cawangannya. Sedang berjalan-jalan pada hari Ahad tanpa arah tujuan (2013) di kawasan Bukit Indah, ternampak sign board ‘Nasi Briyani King’. Agak lengang (baca: tiada orang), tapi pernah juga terdengar dari mulut rakan-rakan yang terdapat […]