Dinner

Drop Off Cafe Industry

Drop Off Cafe Industry

Pada ramadhan yang lalu, krew cuba mencari tempat untuk berbuka puasa. Memula nak pergi makan dekat madamosille. Sampai2 tutup. Rasanya sampai sekarang tutup. Kemudian call Nonis Restaurant di Senibong, full katanya. Try pula NOY Kampung Danga, hampa juga. Yelah salah sendiri. Pukul 5 baru nak cari tempat berbuka. Akhirnya kami setel di Drop Off Cafe […]

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Grand BlueWave Hotel Johor Bahru Meraikan Anak Yatim

Pada 28 Jun 2016 yang lepas, krew berkesempatan berbuka puasa bersama anak-anak dari Rumah Kebajikan Raudhatul Maryam anjuran Grand BlueWave Hotel. Menurut Encik Long selaku Pengurus Besar Hotel Grand BlueWave Johor Bahru, beliau amat berbesar hati meraikan hampir 50 orang anak yatimpada 28 Jun 2016. Objecktif Projek Amal Ramadhan ini dijalankan bagi membantu golongan yang […]

Restoran Savaro

Restoran Savaro

Sejak krew dah mula mencari rezeki di sekitar wilayah yang sedang membangun, Nusajaya ni dah pelbagai kedai makan yang krew cuba. Maklum la, dengan waktu kerja yang agak fleksibel, waktu makan tengahari pun panjang sedikit.   Dengar kata dari kawan-kawan sepejabat, sebuah restoren halal baru milik anak syarikat FELDA memulakan operasi di Puteri Harbour. Setahu […]

Senarai Buffet Ramadhan 2014 di Johor Bahru

Grand Gem Restaurant JB Date : 29/6/2014 – 29/7/2014 Time : 07:00pm – 10:00pm Daily Venue: Grand Gem Restaurant JB Harga Dewasa : RM70 /seorang Kanak-kanak : RM28 /seorang (8-12 tahun) For Reservations And Inquiries: Tel: 07-221 0717 Website : https://www.facebook.com/thegrandgem/ Grand Paragon Hotel Date : 29/6/2014 – 26/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily […]

Kedai Makan Upin dan Ipin

Kedai Makan Upin dan Ipin

Bulan Disember lepas, sedang berlegar-legar di kawasan BBU yang baru, kawasan JAKEL semua tu, terperasan satu Restoran Upin dan Ipin. Habislah. Anak krew dan meronta-ronta untuk suruh ke sana. Pada masa itu restoran masih dalam proses renovasi dan selang seminggu lepas itu, akhirnya ia telah dibuka kepada orang ramai. Ahad 8 Disember 2013, krew sefamily […]

Restoran Haji Sharin Low Grand

Restoran Haji Sharin Low Grand

Mula dibuka pada 8 Ogos 2012, Restoran Haji Sharin Low Grand telah bertapak di Johor Bahru di alamat Jalan Padi 1, Bandar Baru Baru Uda. Menawarkan masakan cina halal yang lebih tertumpu kepada makanan laut. Akhirnya bulan lepas, krew berpeluang untuk menikmati makanan di restoran ini yang telah mempunyai lebih 17 cawangan diseluruh Malaysia termasuk […]

Pakej Berbuka Puasa / Buffet Ramadhan di Johor Bahru 2013

[ Klik sini untuk Senarai Buffet Ramadhan 2014 ] 1. The Puteri Pacific Hotel /PERSADA Johor Bahru The Puteri Pacific Hotel / Persada Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013 Puteri Cafe : Adult (RM78 ++), Child (RM38 ++) Kai Xuan Dim Sum : Adult (RM48++), Child (RM28++) Selasih : Adult (RM68++), Child (RM38++) Persada Johor : […]

GERAI MAK LEHA ( NO.5 & 6 MEDAN SELERA JALAN BAKAWALI, TAMAN JOHOR JAYA)

GERAI MAK LEHA ( NO.5 & 6 MEDAN SELERA JALAN BAKAWALI, TAMAN JOHOR JAYA)

Baru-baru ini kru telah diberi offday oleh majikan setelah seminggu penat bekerja. Offday sebegini kru lebih gemar luangkan untuk menonton filem di pawagam secara marathon. Tempat yang menjadi pilihan ialah TGV Jusco Tebrau City kerana berdekatan dengan kediaman kru. Sebelum bermarathon, kru telah diberi cadangan oleh beberapa orang kawan untuk singgah makan tengahari di sebuah […]

Nasi Lemak Wak Kentut

Nasi Lemak Wak Kentut

Sorry, kalau title post kali ini agak kasar sedikit bunyinya. Tetapi itulah nama gelaran yang diberi kepada sebuah gerai nasi lemak di Kulai. Pada mulanya mendengar akan nama gerai ini, agak skeptical sikit, tapi bila dengar review dari rakan-rakan yang lain, memang patut dicuba. Sekarang kan musim peniaga berniaga nasi lemak menggunakan van dan ‘melabuhkan’ […]

Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Medan Selera MPJBT Taman Universiti

Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Medan Selera MPJBT Taman Universiti

Sejak kru mula bekerja di sekitar kawasan Skudai, banyak lagi gerai makanan yang kru berjelajah. Restoren bukan pilihan utama kru. Gerai pun cukup memadai. Cukup asalkan kenyang dan kena dengan harganya. Hari ini kru nak kenalkan satu gerai di Medan Selera MPJBT Taman Universiti yang menyediakan hidangan Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah. Scene nasi kukus […]