Dinner

George & Dragon Cafe

George & Dragon Cafe

Sudah lama perhatikan George & Dragon Cafe ini. Kalau sesiapa selalu menggunakan jalan tasek untuk laluan kerja ataupun mahu pergi bandar, memang tidak akan terlepas pandang restoran ini. Teringin juga makan steak tebal 2 inchi selain dari pada TGI Fridays. Akhirnya berkesempatan juga krew menyinggah ke cafe ini. Ruang dalaman direka khas dengan tema zaman […]

Tera-Thai: Fine Dine Thailand Cuisine

Tera-Thai: Fine Dine Thailand Cuisine

Kedai Tom Yam memang berlambak dan ada dimana-mana sahaja kalau di johor bahru ini. Untuk mencari tempat makan masakan thailand yang aman dan tenteram agak sedikit pilihannya. Antaranya Carabou dan Tera-Thai. Kali ini, krew akan membawa pengunjung untuk menikmati review di Tera-Thai. Tera-Thai terletak di 31 Jalan Abdul Samad. Tak tahu dimana? Kalau dari simpang […]

Anugerah Steak

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam […]

Nasi Lemak ‘U’

Nasi Lemak ‘U’

Tujuan utama ialah hendak mencari Nasi Lemak Kombi yang terletak di Setia Tropika. Pusing-pusing takde, tanya member rupanya sudah tutup. Sayang sekali, one of the best nasi lemak krew pernah makan. Asal ada peluang makan, memang krew makan nasi lemak kombi. OK, barang yang lepas jangan dikenang. Krew menuju kearah Taman Universiti dan selalu melihat […]

Cheelicious Bakery & Cafe

Cheelicious Bakery & Cafe

Sedang berjalan-jalan pada hari Sabtu lepas, krew bersinggah di kawasan Jalan Kuning, Taman Pelangi. Ala bangunan kedai dibelakang Plaza Pelangi tu. Berada disana untuk menyelesaikan sedikit isu tertunggak holiday tour yang lepas. Datang pada jam 2.30, receptionist mengatakan kedai sudah tutup, tetapi masih boleh meneruskan urusniaga dan mereka request unutk krew kembali di office mereka […]

Restoran Pomegranate Garden

Restoran Pomegranate Garden

Misi mencari makanan arab diteruskan lagi oleh pihak krew. Setakat ini memang banyak berpusat di Taman Universiti. Untuk post kali ini juga restoran ini terletak di Taman Universiti berdekatan Al-Ikhsan. Restoran Pomegrante Garden agak unik sedikit kerana terdapat dua ruang makan. Pertama anda boleh memilih suasana outdoor yang amat sesuai kalau datang pada waktu malam […]

Al Arabi Taman Universiti

Al Arabi Taman Universiti

Semenjak Hadramawt Ampang keluar Majalah 3 awal tahun lalu, krew memang memasang azam untuk mencari restoran yang menyediakan arab cuisine di Johor Bahru. Sudah diketahui bahawa Hadramawt memang ada cawangan di Pan Pacific dan Restoran Singgah Selalu. Bulan 5 lepas, krew berpeluang menjamu buat kali pertama masakan arab di Hadramawt Ampang. Memang sedap. Lamb Mandhi […]

Otai Steamboat BBQ & Grill

Otai Steamboat BBQ & Grill

Otai Steamboat BBQ & Grill yang terletak di Larkin Idaman, baru sahaja beroperasi selama seminggu. Telah mendapat review di Sinar Harian dan mula mendapat perhatian bagi penggemar steamboat bbq & grill sekitar Johor Bahru. Ruang makan open-air menjadi taruhan dan kedudukan restoran yang amat sesuai kerana kurang sibuk dari jalan utama. Ini merupakan +1 kerana […]

Majidee Steak aka Jabar

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar […]

Bubur Nasi Istimewa No. 1 @ Sentosa

Bubur Nasi Istimewa No. 1 @ Sentosa

Scene makan bubur malam-malam ini memang banyak di Johor Bahru. Tapi yang paling ‘glamer’ dan popular ialah di Taman Sentosa. Zaman muda remaja dulu-dulu memang rajin la lepak disini sambil menikmati bubur. Masing-masing memperagakan kereta apabila melungsuri laluan yang agak kecil dikawasan itu. Gerai yang dibuka ditepi jalan deretan kedai-kedai di Taman Sentosa memang menjadi […]