Share This

Pengiklanan

Assalamualaikum Pengunjung JBFoodClub yang dihormati,

Anda mempunyai gerai/warung/restoran yang anda ingin promosikan di website kami JBFoodClub. Kami mempunyai pakej-pakej pengiklanan yang menarik dengan harga yang berpatutan. Dengan pageview yang tinggi dan Fan Page Facebook yang melebih 4000 members, di sinilah tempat yang paling sesuai untuk anda mengiklankan perniagaan anda.

Berikut adalah harga pengiklanan di JBFoodClub

Banner Size

Option 1 : Banner size 250w x 125h – 1 Minggu = RM30
Option 2 : Banner size 250w x 125h – 2 Minggu = RM50
Option 3 : Banner size 250w x 125h – 1 Bulan = RM100

*kiraan adalah dalam bentuk pixels. 250 pixels x 125 pixels. Harap maklum.
Bagaimana untuk menghantar iklan di JBFoodClub

1. Sila rekakan grafik banner berukuran yang telah ditetapkan diatas.
2. Sila nyatakan info dibawah :-
2.1 Nama gerai/warung/restoran
2.2 Lokasi (alamat)
2.3 Nama Pengusaha/No Telefon
2.4 Waktu Operasi
2.5 Teks Promosi (tiada had, karangan 360 patah perkataan pun boleh. Grafik pun boleh)
2.6 Extra grafik (gambar gerai/makanan)
3. Sila masukkan duit ke akaun Maybank Mohamamad Shafiq Bin Mohd Mustapa : 101133208724 (sila scan/ambil gambar resit dan letakkan email: sicksand@gmail.com didalam ruang M2U)
4. Sila emailkan kesemua 1 & 2 & 3 ke sicksand@gmail.com dengan subjek : PENGIKLANAN JBFOODCLUB.
5. Jika email telah direply, sila ke jbfoodclub.com dan refresh banyak kali untuk lihat iklan anda. :)

Soalan
S: Saya tak pandai grafik, apa tu 250w x 150h?
J: Kalau boleh hire graphic designer untuk buat banner, jika tiada bolehlah hantar gambar-gambar makanan / gambar gerai, saya akan buatkan. extra charge. Hehe. Takde la. Saya akan bantu mena yang sempat. Jika pengusaha yang lengkap dengan grafik banner, maka mudahlah kerja saya dan cepatlah iklan diletakkan di JBFoodClub.

Kalau saya nak link website saya atau FB Fan Page saya boleh?
Boleh juga. Jika tidak ingin meletakkan iklan didalam page yang disedialan, beri saya url website anda atau FB Fan Page anda, bila pengunjung klik banner ads, ianya akan terus ke site/fb fan page anda

Berapa banyak gambar boleh letak dalam page iklan saya nanti?
Unlimited! Tidak terhad. Letak la banyak mana pun.