lamb

Anugerah Steak

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam […]

Restoran Pomegranate Garden

Restoran Pomegranate Garden

Misi mencari makanan arab diteruskan lagi oleh pihak krew. Setakat ini memang banyak berpusat di Taman Universiti. Untuk post kali ini juga restoran ini terletak di Taman Universiti berdekatan Al-Ikhsan. Restoran Pomegrante Garden agak unik sedikit kerana terdapat dua ruang makan. Pertama anda boleh memilih suasana outdoor yang amat sesuai kalau datang pada waktu malam […]

Majidee Steak aka Jabar

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar […]

Chicken Chop Hutan Bandar @ Marissa Burger and Western

Terima kasih kepada pengunjung JBFoodClub. Semakin hari semakin ramai pengunjung yang mencari makanan-makanan di Johor Bahru. Inilah matlamat utama JBFoodClub, menjadi pusat sehenti informasi. Sedang melihat ‘reaksi’ pengunjung melalui log pengunjung, ada yang mencari ‘Chicken Chop Hutan Bandar’. Sebenarnya krew sefamily telah mengunjung tempat yang semakin glamour dan menjadi buat mulut orang ramai pada hari […]

Kampung Melayu Steak House

Kebiasaannya pada hari sabtu, krew akan duduk dirumah untuk merehatkan minda setelah penat bekerja (hari sabtu pun kene kerja jugak). Selain agenda TV yang tak berapa best, kadang-kadang melilau jugak diatas jalan untuk mencari makanan yang sedap. Pada hari Sabtu lepas, setalah membeli barang keperluan untuk kedai krew, krew mencari lagi lubuk makanan di Johor […]