nasi ayam

Ikan Pencek Power

Ikan Pencek Power

Sekarang ni, kalau ada je yang viral kene cuba. Tak sedap tak payah datang lagi. Senang je formulanya. Post kali ini pun tak terlepas krew mencubanya sebab viral. Ikan Pencek Power. Tu nama gerainya. Hendak ke sini memang mudah. Capai handphone dan bukak app Waze. Cari Ikan Pencek Power. Gerai ini terletak di Taman Saujana, […]

Nasi Ayam Penyet @ Restoran Pinang

Nasi Ayam Penyet @ Restoran Pinang

Antara carian paling popular di JBFoodClub ialah ‘nasi ayam penyet’. Musim ayam penyet memang tengah naik. Restoran yang menyediakan nasi ayam penyet semakin hari semakin banyak di Johor Bahru. Bayangkan la kalau restoran mamak pun nak join scene ayam penyet. Dan ramai pula penggemarnya, sehingga ramai yang mencari-cari ‘the best’ nasi ayam penyet. Ada yang […]

Jaafar Nasi Ayam & Tom Yam

Kalau bekerja di kawasan sekitar tampoi, boleh dikatakan kawasan sekitar ini kurang tempat makan yang menjual goreng-goreng kalau waktu tengahari. Yela, kadang-kadang tu jemu jugak asik nak makan nasi berlauk, lauk ayam, lepas tu lauk ayam, ayam lagi. bosan. Gerai makanan kali ini sebenarnya telah di ‘discover’ oleh family krew ketika krew time tu belajar […]