sirloin

Majidee Steak aka Jabar

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar […]

Odeen Corner

Durian goreng? serius? durian goreng? Ada jual ke kat johor bahru ni? Kalau ada memang popular la kedai tu. Jawapannya memang ada. Tapi bukan seperti yang anda semua gambarkan. Bukan jenis pisang goreng, dan keledek goreng. Iklan durian goreng merata-rata ada di sektar johor bahru. Memandangkan sekarang ini (Feb 2011) memang sudah masuk musim durian, […]

Kampung Melayu Steak House

Kebiasaannya pada hari sabtu, krew akan duduk dirumah untuk merehatkan minda setelah penat bekerja (hari sabtu pun kene kerja jugak). Selain agenda TV yang tak berapa best, kadang-kadang melilau jugak diatas jalan untuk mencari makanan yang sedap. Pada hari Sabtu lepas, setalah membeli barang keperluan untuk kedai krew, krew mencari lagi lubuk makanan di Johor […]