sup

Anugerah Steak

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam […]

Jaafar Nasi Ayam & Tom Yam

Kalau bekerja di kawasan sekitar tampoi, boleh dikatakan kawasan sekitar ini kurang tempat makan yang menjual goreng-goreng kalau waktu tengahari. Yela, kadang-kadang tu jemu jugak asik nak makan nasi berlauk, lauk ayam, lepas tu lauk ayam, ayam lagi. bosan. Gerai makanan kali ini sebenarnya telah di ‘discover’ oleh family krew ketika krew time tu belajar […]

Kari Kepala Ikan @ Citarasa Cahaya Dinar

Warong ini terletak di Kampung Ubi. Dahulunya berada dikawasan deretan gerai Majlis (agaknya). Kawan krew yang mula-mula mengenal warong ini. “Kau makan kari kepala ikan tak?”. Jawapan krew “kurang”. Rakan krew bawa ke warong ini dalam lebih kurang 5 tahun lepas. Ramai orang. Banyak betul kepala ikan. Ada juga asam pedas. Udang, ketam dan ikan-ikan […]

Cendawan Goreng, Sup Cendawan di Warung Sonto

Pada hari raya aidiladha yang lalu, adik krew teringin sangat memakan cendawan goreng dan sup cendawan di Warung Sonto pada hari Ahad. Malangnya pada hari Ahad Warung Sonto tutup. Kecewa. Untuk mengubat luka aidiladha, semalam, krew telah kembali (bak kata orang johor ‘kene return’). Alhamdulillah dari jauh sudah nampak banyak kenderaan telah parking ditepi warung. […]