Nasi Lemak, Soto dan Murtabak Cheese di GP Nasi Lemak Station

Nasi Lemak, Soto dan Murtabak Cheese di GP Nasi Lemak Station

Misi mencari makanan sedap harga marhaen diteruskan lagi. Sambil melalui jalan ke Gelang Patah, terus bukak facebook dan mencari makanan yang ada di sekitar Gelang Patah. Jumpa. GP Nasi Lemak Station. Tengok review nampak ok dan menarik, tanya member2 ada yang pernah makan pon memberi respons yang sama. Apa lagi, kita kasi terjah. Mula-mula agak […]

Continue Reading
Mee Bandung Tetel, Nasi Goreng Kampung Tetel Power di Bubur Kangkung Parit Besar, Batu Pahat

Mee Bandung Tetel, Nasi Goreng Kampung Tetel Power di Bubur Kangkung Parit Besar, Batu Pahat

Bubur Kangkung Parit Besar Sebenarnya dah lama nak ke Parit Besar ni sebab nak support bekas rakan sekerja semasa bekerja pada tahun 2015 yang membantu perniagaan adiknya. Akhirnya bulan September 2020 berkesampaian juga. Itupun setelah diajak oleh bekas rakan-rakan sekerja yang lain untuk suprise visit. Apabila menu barunya betambah iaitu nasi goreng kampung tetel, admin […]

Continue Reading
Pelbagai Promosi Hebat Sepanjang Julai, Ogos, September 2020 di GBW Hotel

Pelbagai Promosi Hebat Sepanjang Julai, Ogos, September 2020 di GBW Hotel

Sudah pastinya anda semua mengetahuinya, hotel-hotel diseluruh negara sekarang membuat promosi yang kalau dahulunya sebelum COVID-19, harga-harga yang tidak masuk akal. Akan tetapi sekarang, harga-harga promosi yang ditawarkan membuatkan semua orang pasti ingin untuk mencuba dan sekurang-kurangnya ingin bercuti bersama keluarga di hotel-hotel seluruh Malaysia.   GBW Hotel (dahulunya dikenali sebagai Grand BlueWave Hotel) yang […]

Continue Reading
Markombi Cafe di Parit Markom, Benut

Markombi Cafe di Parit Markom, Benut

  Berpandukan kepada posting di Facebook, agak terkejut juga apabila mengetahui ada cafe yang menyediakan hidangan western yang fokus kepada gourmet burger dan juga makanan ringan yang lain seperti roti jala, mee kari dan laksa penang, MarKombi Cafe terletak di Parit Markom   Beroperasi pada awal Julai di premis yang sedia ada sekarang, semakin hari […]

Continue Reading
Bihun Sup Daging Selambak No. 1 Ayer Hitam

Bihun Sup Daging Selambak No. 1 Ayer Hitam

Ha, nak cari makan apa bila dah sampai Pekan Ayer Hitam tu? Sebenarnya memang banyak gerai, warung dan restoran yang ada menyediakan makanan sedap-sedap dengan harga yang murah di kawasan situ. Kali ini kita ke gerai yang agak viral sedikit masa dahulu. Bihun Sup Daging Selambak Kawasan gerai ini terletak di Ayer Hitam menghala ke […]

Continue Reading
3 Menu Hebat - Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

3 Menu Hebat – Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

Apa tu Roti Angkasawan? Roti Sarang Burung? Pelik-pelik nama makanan sekarang. Pasti orang tertanya-tanya dan untuk mendapatkan kepastian, Admin menjengah ke gerai di dalam Masjid Sri Pulai. Laaa… rupanya variasi roti canai. Roti Angkasawan merujuk kepada bentuk bulat yang seakan bulan. Manakala Roti Sarang Burung pula merujuk kepada sarang burung (abuden) yang terdapat 2 biji […]

Continue Reading
Jom Nikmati Makanan Berkualiti dan Murah di Bayu Balau Beach Resort

Jom Nikmati Makanan Berkualiti dan Murah di Bayu Balau Beach Resort

Pastinya ramai yang sudah mengetahui bahawa industri perhotelan secara khusus dan pelancongan secara amnya merupakan antara industri yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19. Antara langkah yang diambil oleh industri perhotelan ialah dengan mempromosikan makanan takeaway dan delivery pada harga yang amat berpatutan. Maklumlah makanan hotel selalunya mahal kan. Bayu Balau Beach Resort tidak ketinggalan dalam […]

Continue Reading
Warung Wak Manan, Kampung Johor Lama, Kota Tinggi

Warung Wak Manan, Kampung Johor Lama, Kota Tinggi

Dah sampai Kota Tinggi tapi masih buntu nak cari makan? Admin suggest satu tempat yang menarik. Tidak berapa jauh dari Bandar Penawar, Warung Wak Manan terletak di Kampung Johor Lama. Menyediakan masakan ala kampung dari sarapan pagi seperti nasi lemak, lauk makanan tengah hari seperti asam pedas dan masakan seafood sotong, udang, ketam dan ikan. […]

Continue Reading
Burger Bakar Padu di Burger Bar Station @ Gerai Statik Ara Taman Sri Skudai

Burger Bakar Padu di Burger Bar Station @ Gerai Statik Ara Taman Sri Skudai

๐Ÿ”๐Ÿ”๐Ÿ”Nak cari burger yang selain daripada burger tepi jalan tu? Ni ha, admin ada terjumpa burger bakar yang patut korang try! Burger patty dibuat sendiri dan di panggang diatas api yang membaraย ๐Ÿ”ฅย (anak indie describe burger bakar). Simple! 4 Jenis burger bakar ๐Ÿ”ย Burger Bakar ๐Ÿ”ย Burger Bakar Special ๐Ÿ”ย Burger Bakar Double Decker ๐Ÿ”ย Burger Ayam Crispy Admin dah […]

Continue Reading

Murtabak Cheese Muar, Murtabak Tanah Melayu

Teringin mencari makanan selain mee bandung dan satay kalau berada di Muar? Boleh cuba Murtabak Tanah Melayu. Terdapat 4 jenis, kecil / besar / biasa / chesse. Ada dua cawangan, Jalan Khalidi dan Tanjung Agas. Nama : ๐— ๐˜‚๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ฏ๐—ฎ๐—ธ ๐—ง๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐— ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜‚ Facebook : https://www.facebook.com/MTMmuarbandardiraja/ Waktu Perniagaan :ย โฐDibuka setiap hari kecuali SELASA, dari 5:00PM โ€“ 12.30PM Waze […]

Continue Reading