Yard & Co. Coffee - Kafe Kopi Bru di Sungai Rengit, Pengerang, Kota Tinggi

Yard & Co. Coffee – Kafe Kopi Bru di Sungai Rengit, Pengerang, Kota Tinggi

Siapa sangka di hujung dunia Sungai Rengit ini terdapat satu kafe kopi bru yang sungguh instagrammable. Berlatarbelakangkan laut yang luas, memang sesuai untuk menikmati kopi bru sambil berangan-angan rambut di tiup angin bayu membawa diriku… Biji kopi yang digunakan ialah dari kampeni pemanggang kopi Coffee Creation Co. Ada dua jenis biji kopi yang digunakan The Cragsman […]

Continue Reading
Shawarma Maghboub - Kebab Arab Mesir Sebelah Hospital Sultanah Aminah

Shawarma Maghboub – Kebab Arab Mesir Sebelah Hospital Sultanah Aminah

Geram je tengok setiap hari orang beratur tunggu order siap di Kebab Arab Mesir bersebelahan selekoh Hospital Sultanah Aminah. Akhirnya dapat juga beli dan merasa. Hanya dua jenis menu sahaja, shawarma ayam dan daging. setiap shawarma boleh di tambah extra cheese. Juga disediakan family platter. 🍲 Wajib Order – Shawarma Ayam, Shawarma Daging 📍 SHAWARMA […]

Continue Reading
Menikmati kopi bru di kafe minimalis Na Coffee, Batu Pahat

Menikmati kopi bru di kafe minimalis Na Coffee, Batu Pahat

Sekarang ini kalau berjalan dalam Johor, admin akan cuba cari kedai-kedai kopi yang menawarkan kopi bru (brewed coffee) tidak kisahlah secara french press, drip, pour over, cold brew, aero press dan bermacam lagi. Scene kopi bru semakin di minati ramai dan ianya sudah menjadi satu hobi yang agak unik dan best! Kebetulan berada di Batu […]

Continue Reading
Nasi Lemak, Soto dan Murtabak Cheese di GP Nasi Lemak Station

Nasi Lemak, Soto dan Murtabak Cheese di GP Nasi Lemak Station

Misi mencari makanan sedap harga marhaen diteruskan lagi. Sambil melalui jalan ke Gelang Patah, terus bukak facebook dan mencari makanan yang ada di sekitar Gelang Patah. Jumpa. GP Nasi Lemak Station. Tengok review nampak ok dan menarik, tanya member2 ada yang pernah makan pon memberi respons yang sama. Apa lagi, kita kasi terjah. Mula-mula agak […]

Continue Reading
Mee Bandung Tetel, Nasi Goreng Kampung Tetel Power di Bubur Kangkung Parit Besar, Batu Pahat

Mee Bandung Tetel, Nasi Goreng Kampung Tetel Power di Bubur Kangkung Parit Besar, Batu Pahat

Bubur Kangkung Parit Besar Sebenarnya dah lama nak ke Parit Besar ni sebab nak support bekas rakan sekerja semasa bekerja pada tahun 2015 yang membantu perniagaan adiknya. Akhirnya bulan September 2020 berkesampaian juga. Itupun setelah diajak oleh bekas rakan-rakan sekerja yang lain untuk suprise visit. Apabila menu barunya betambah iaitu nasi goreng kampung tetel, admin […]

Continue Reading
Pelbagai Promosi Hebat Sepanjang Julai, Ogos, September 2020 di GBW Hotel

Pelbagai Promosi Hebat Sepanjang Julai, Ogos, September 2020 di GBW Hotel

Sudah pastinya anda semua mengetahuinya, hotel-hotel diseluruh negara sekarang membuat promosi yang kalau dahulunya sebelum COVID-19, harga-harga yang tidak masuk akal. Akan tetapi sekarang, harga-harga promosi yang ditawarkan membuatkan semua orang pasti ingin untuk mencuba dan sekurang-kurangnya ingin bercuti bersama keluarga di hotel-hotel seluruh Malaysia.   GBW Hotel (dahulunya dikenali sebagai Grand BlueWave Hotel) yang […]

Continue Reading
Markombi Cafe di Parit Markom, Benut

Markombi Cafe di Parit Markom, Benut

  Berpandukan kepada posting di Facebook, agak terkejut juga apabila mengetahui ada cafe yang menyediakan hidangan western yang fokus kepada gourmet burger dan juga makanan ringan yang lain seperti roti jala, mee kari dan laksa penang, MarKombi Cafe terletak di Parit Markom   Beroperasi pada awal Julai di premis yang sedia ada sekarang, semakin hari […]

Continue Reading
Bihun Sup Daging Selambak No. 1 Ayer Hitam

Bihun Sup Daging Selambak No. 1 Ayer Hitam

Ha, nak cari makan apa bila dah sampai Pekan Ayer Hitam tu? Sebenarnya memang banyak gerai, warung dan restoran yang ada menyediakan makanan sedap-sedap dengan harga yang murah di kawasan situ. Kali ini kita ke gerai yang agak viral sedikit masa dahulu. Bihun Sup Daging Selambak Kawasan gerai ini terletak di Ayer Hitam menghala ke […]

Continue Reading
3 Menu Hebat - Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

3 Menu Hebat – Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

Apa tu Roti Angkasawan? Roti Sarang Burung? Pelik-pelik nama makanan sekarang. Pasti orang tertanya-tanya dan untuk mendapatkan kepastian, Admin menjengah ke gerai di dalam Masjid Sri Pulai. Laaa… rupanya variasi roti canai. Roti Angkasawan merujuk kepada bentuk bulat yang seakan bulan. Manakala Roti Sarang Burung pula merujuk kepada sarang burung (abuden) yang terdapat 2 biji […]

Continue Reading
Jom Nikmati Makanan Berkualiti dan Murah di Bayu Balau Beach Resort

Jom Nikmati Makanan Berkualiti dan Murah di Bayu Balau Beach Resort

Pastinya ramai yang sudah mengetahui bahawa industri perhotelan secara khusus dan pelancongan secara amnya merupakan antara industri yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19. Antara langkah yang diambil oleh industri perhotelan ialah dengan mempromosikan makanan takeaway dan delivery pada harga yang amat berpatutan. Maklumlah makanan hotel selalunya mahal kan. Bayu Balau Beach Resort tidak ketinggalan dalam […]

Continue Reading