Welcome to JB Food Club

JBFoodClub

Hi, welcome to our new JB Food Club site. We are migrating from the old domain to the new one. We are now JBFoodClub.Com .

We will keep the current features and adding more. From now on, you can comment easily with Facebook Connect. As long you have a Facebook account, you can comment, share and invite more friends.

With new website, we will try to introduce one makan place a week. We will also introduce new category such as Burger Tepi Jalan (BTJ) and Cendol Tepi Jalan (CTJ)

We hope that you will have fun at JBFoobClub site.

13 thoughts on “Welcome to JB Food Club

  1. rasanya .. u guys perlu melawat lagi seluruh johor bahru to find a good food to suggest for this site .. plus.. viwers should help to suggest gerai2 or kedai2 tmpt makan yg best2 , x kira breakfast or dinner.
    i would like to make a few sugesstion for u guys to try on later ..

    breakfast : Mee Soto (kuah pekat gerenti x menyesaluntuk dirasa ) & mee rebus di warung ala2 pakai van … sebelah poliklinik kesihatan kg kg pasir, berdekatan dengan kuarters polis..kg pasir. time : pagi jek.

    lunch : mcm biasa rasanya semua org dah tau .. zz kat tepi hospital HSA, adA jual botok2 n lauk2.. kalu lambat sure abis.. .. n kat larkin tuh … jual lauk pauk yg best n banyak .. nasi ambeng kat uuda tuh pun best .

    malam nie.. banyak gak .. certain place ada lauk dia yg best .. huiih banyak kena heck it out .. senibong nasi lemak .. ikan .& kupang dia sangat fresh .. manis . bila di makan , plus nasi lemak dia yg btl2 lemak, western food .. hmm.. dah byk gak .. kat jb nie.. kg melayu steak house tuh ok … gak. taman sentosa ada satu gerai .. mcm baru jek .. dia punya lamb pun ok gak .. just x pernah rasa yg kat hutan badar . chicken chop for rm5.. hmmm kata kengkawan yg pernahmkan dia org guna chicken keel, tuh pasal murah .. btl ker

  2. hi miow.

    terima kasih diatas cadangan tempat makan yang banyak! ada yang tertulis diatas memang dah ada dalam JBFoodClub. Kami cuba sedaya upaya untuk membuat satu post dalam 1 minggu. Sekarang ada 6 pending post.

    Diharap dapat mewar-war site jbfoodclub dengan menggunakan social network bar diatas. boleh share melalui facebook, twitter dan google buzz.

    terima kasih.

  3. salam krew..
    saya tgk x da pulak yg review ttg warung soto yg ada kt jb nie..kelmarin saya makan soto kat warung mak ton di bakar batu..rasanaya memang sedap sgt2..saya harap krew dpt buat review agar kita dpt berkongsi tempat makan yg best bersama dgn member yg lain..

  4. Semalam aku g rumah makcik aku dekat kempas,tiba2 perut lapar so aku ajak makcik aku n anak2 dia g cari kedai makan..cari punya cari aku jumpa lah satu restoran namanya Puteri kitchen (semua pekerja perempuan) aku makan nasi campur anak2 dia xmakan tapi makcik aku order mee bandung..peh..!! sedap giler mee bandung dia,kepada korang semua cuba2 lah g makan kat sana.

  5. kat Setia Tropika..kedai dia tak lah bnyak menu tp org ramai makan mee bandung dgn ayam penyet dia..tau tak kat mana ada makanan sup-sup?,nia suka makan makanan yg ada sup.

  6. makan-makan sup eh. sup yang pernah krew boleh katakan ok la.

    1. Sup Gerai Mas, Medan Selera Sentosa (dekat ngan pasar)
    2. Sup Taman Sri Bahagia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.