Uncle Bob Fried Chicken

First time, bila tengok orang beratur panjang dekat Pasar Tengahari, Jalan Tengah off Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, memang kene beli. Uncle Bob Fried Chicken. Itu nama gerai di tapak pasar tengahari. Rupanya memang agak popular uncle bob fried chicken ini. Balik Johor, terus memulakan pencarian gerai Uncle Bob ni. Tengok website Uncle Bob cuma …

Nasi Lemak ‘U’

Tujuan utama ialah hendak mencari Nasi Lemak Kombi yang terletak di Setia Tropika. Pusing-pusing takde, tanya member rupanya sudah tutup. Sayang sekali, one of the best nasi lemak krew pernah makan. Asal ada peluang makan, memang krew makan nasi lemak kombi. OK, barang yang lepas jangan dikenang. Krew menuju kearah Taman Universiti dan selalu melihat …

Cheelicious Bakery & Cafe

Sedang berjalan-jalan pada hari Sabtu lepas, krew bersinggah di kawasan Jalan Kuning, Taman Pelangi. Ala bangunan kedai dibelakang Plaza Pelangi tu. Berada disana untuk menyelesaikan sedikit isu tertunggak holiday tour yang lepas. Datang pada jam 2.30, receptionist mengatakan kedai sudah tutup, tetapi masih boleh meneruskan urusniaga dan mereka request unutk krew kembali di office mereka …

Restoran Pomegranate Garden

Misi mencari makanan arab diteruskan lagi oleh pihak krew. Setakat ini memang banyak berpusat di Taman Universiti. Untuk post kali ini juga restoran ini terletak di Taman Universiti berdekatan Al-Ikhsan. Restoran Pomegrante Garden agak unik sedikit kerana terdapat dua ruang makan. Pertama anda boleh memilih suasana outdoor yang amat sesuai kalau datang pada waktu malam …

ParamJB.Com – Photo Blog Param JB Anda.

Assalamualaikum, Pertama sekali krew ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua pengunjung JBFoodClub. Semoga ramadhan kali ini akan dapat meningkatkan amalan kita berbanding tahun lepas. Bersempena dengan ramdhan kali ini, JBFoodClub juga memperkenalkan satu lagi projek makan-makan. Memperkenalkan Param JB – http://paramjb.com ParamJB ialah satu photo blog dimana penggemar pasar ramadhan sekitar Johor Bahru …

Al Arabi Taman Universiti

Semenjak Hadramawt Ampang keluar Majalah 3 awal tahun lalu, krew memang memasang azam untuk mencari restoran yang menyediakan arab cuisine di Johor Bahru. Sudah diketahui bahawa Hadramawt memang ada cawangan di Pan Pacific dan Restoran Singgah Selalu. Bulan 5 lepas, krew berpeluang menjamu buat kali pertama masakan arab di Hadramawt Ampang. Memang sedap. Lamb Mandhi …

Otai Steamboat BBQ & Grill

Otai Steamboat BBQ & Grill yang terletak di Larkin Idaman, baru sahaja beroperasi selama seminggu. Telah mendapat review di Sinar Harian dan mula mendapat perhatian bagi penggemar steamboat bbq & grill sekitar Johor Bahru. Ruang makan open-air menjadi taruhan dan kedudukan restoran yang amat sesuai kerana kurang sibuk dari jalan utama. Ini merupakan +1 kerana …

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar …

Mee Wantan/Mee Hokkien/Mee Thailand @ Serambi Uda

Ada dikalangan kita yang menyukai masakan chinese style. Untuk mencari yang halal akan menambahkan lagi halangan untuk kita mencuba makanan tersebut. Antaranya seperti mee kolok, mee wantan, dan berjenis lagi. Kalau sebut mee wantan di Johor Bahru, pasti gerai di Plaza Angsana yang terdetik dahulu. Sekarang, krew telah jumpa satu lagi makan spot yang menyediakan …

Bubur Nasi Istimewa No. 1 @ Sentosa

Scene makan bubur malam-malam ini memang banyak di Johor Bahru. Tapi yang paling ‘glamer’ dan popular ialah di Taman Sentosa. Zaman muda remaja dulu-dulu memang rajin la lepak disini sambil menikmati bubur. Masing-masing memperagakan kereta apabila melungsuri laluan yang agak kecil dikawasan itu. Gerai yang dibuka ditepi jalan deretan kedai-kedai di Taman Sentosa memang menjadi …