Burger Bakar No. 1

Kalau ada yang perasan, Burger Bakar No 1 pernah mengiklankan produk mereka disini. Mesti perasan punya. Scene burger bakar memang tengah top kat Johor Bahru sekarang. Bila ianya nak stop? Tak pasti. Selagi ada permintaan, selagi itu terdapat gerai-gerai burger yang baru muncul di tepi-tepi jalan. Ataupun gerai burger lama yang diupgrade ke kiosk burger …

Nasi Lemak Wak Kentut

Sorry, kalau title post kali ini agak kasar sedikit bunyinya. Tetapi itulah nama gelaran yang diberi kepada sebuah gerai nasi lemak di Kulai. Pada mulanya mendengar akan nama gerai ini, agak skeptical sikit, tapi bila dengar review dari rakan-rakan yang lain, memang patut dicuba. Sekarang kan musim peniaga berniaga nasi lemak menggunakan van dan ‘melabuhkan’ …

Ramadhan Buffet : Johor Golf Country Club

Berikutan daripada post, baru krew perasan rupanya banyak juga restoran/hotel yang menyediakan perkhidmatan buffet sempena ramadhan ini disekitar Johor Bahru khususnya. Rata-rata bayaran paling murah adalah dalam RM30, bayaran yang moderate adalam RM60, dan paling mahal sekali dalam RM70. Dalam banyak-banyak senarai tersebut, krew mengambil keputusan untuk mencuba buffet ramdahan yang disediakan oleh Johor Golf …

Senarai Buffet Ramadhan di Johor Bahru

[ Klik sini untuk Senarai Buffet Ramadhan 2014 ] Dicompile untuk memudahkan semua. Sumber ada diletakkan dibawah, terima kasih. JB Catering & Food Supplies Dewasa RM28 nett Kanak-kanak RM15 nett Untuk tempahan : 07 221 4775 GoodHope Hotel, Skudai Dewasa RM48 nett Kanak-kanak RM28 nett Beli 10, percuma 1 (1 Julai – 16 Ogos 2012) …

Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Medan Selera MPJBT Taman Universiti

Sejak kru mula bekerja di sekitar kawasan Skudai, banyak lagi gerai makanan yang kru berjelajah. Restoren bukan pilihan utama kru. Gerai pun cukup memadai. Cukup asalkan kenyang dan kena dengan harganya. Hari ini kru nak kenalkan satu gerai di Medan Selera MPJBT Taman Universiti yang menyediakan hidangan Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah. Scene nasi kukus …

Burger Bakar Taman Impian Emas

Sejak kebelakangan ini, scene burger bakar makin meletup-letup di sekitar Kuala Lumpur. Dan tempiasnya sudah mula sampai di sekitar Johor Bahru. Biar pun sudah beberapa tempat telah dikenalpasti menjual burger bakar, krew hanya berkesempatan untuk singgah di gerai burger bakar di Taman Impian Emas. Gerai burger bakar ini ialah sebuah stall burger yang beroperasi di …

George & Dragon Cafe

Sudah lama perhatikan George & Dragon Cafe ini. Kalau sesiapa selalu menggunakan jalan tasek untuk laluan kerja ataupun mahu pergi bandar, memang tidak akan terlepas pandang restoran ini. Teringin juga makan steak tebal 2 inchi selain dari pada TGI Fridays. Akhirnya berkesempatan juga krew menyinggah ke cafe ini. Ruang dalaman direka khas dengan tema zaman …

Tera-Thai: Fine Dine Thailand Cuisine

Kedai Tom Yam memang berlambak dan ada dimana-mana sahaja kalau di johor bahru ini. Untuk mencari tempat makan masakan thailand yang aman dan tenteram agak sedikit pilihannya. Antaranya Carabou dan Tera-Thai. Kali ini, krew akan membawa pengunjung untuk menikmati review di Tera-Thai. Tera-Thai terletak di 31 Jalan Abdul Samad. Tak tahu dimana? Kalau dari simpang …

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam …

[BTJ] Planetz Burger @ Taman Munsyi

Lately banyak dapat ping dari twitter / foursquare / facebook tentang satu gerai burger tepi jalan [BTJ] yang menjual burger yang unik. Planetz Burger di Taman Munsyi. Pertama kali mencuba untuk mengesan lokasi gagal. Ada mengatakan sederet Public Bank tapi memang tidak jumpa. Mungkin hari itu, gerainya tutup. Kali kedua mencari, akhirnya jumpa. Memang sederet …