Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi Kali ini, kita bergerak ke daerah-daerah lain pula. Berkemungkinan kena tukar la website dari jbfoodclub ke johor food club. Mungkin, atau mungkin tidak. Alah kalau perasan pon Nasi Lemak Wak Kentut pun sudah dikira luar daerah Johor Bahru, di Kulai. Kalau di Kota Tinggi selain daripada makanan popular …

Kari Kambing 40 Hari

Fuhh.. masa mula-mula tahu kewujudan restoran ini, benda pertama terlintas dalam kepala ialah “Kenapa 40 hari?”. Macam-macam teori keluar. Paling kelakar usia kari kambing tu dikaitkan dengan 40hari. Kahkahkah. Untuk menambahkan suspens, krew malas la nak bagitahu kenapa kari kambing 40 hari. Kari Kambing 40 Hari Terletak bersebelahan highway Ayer Hitam arah utara, memang senang …

Ikan Pencek Power

Sekarang ni, kalau ada je yang viral kene cuba. Tak sedap tak payah datang lagi. Senang je formulanya. Post kali ini pun tak terlepas krew mencubanya sebab viral. Ikan Pencek Power. Tu nama gerainya. Hendak ke sini memang mudah. Capai handphone dan bukak app Waze. Cari Ikan Pencek Power. Gerai ini terletak di Taman Saujana, …

Drop Off Cafe Industry

Pada ramadhan yang lalu, krew cuba mencari tempat untuk berbuka puasa. Memula nak pergi makan dekat madamosille. Sampai2 tutup. Rasanya sampai sekarang tutup. Kemudian call Nonis Restaurant di Senibong, full katanya. Try pula NOY Kampung Danga, hampa juga. Yelah salah sendiri. Pukul 5 baru nak cari tempat berbuka. Akhirnya kami setel di Drop Off Cafe …

Senarai Buffet Ramadhan 2017 Di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1438H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Seperti tahun-tahun sudah, rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan semoga pada tahun ini kita dapat tingkat amalan kita ke satu tahap yang lebih baik dari …