Warong Tok Ki Kampung Parit Jambol, Parit Raja Batu Pahat port sarapan – jbfoodclub.com

Kali ini Abang pergi jauh sikit sarap. Habis korang tak rekemen mana nak sarap kat jb. Tak susah pon nak cari warong ni. Dah sampai tol ayer hitam tu bawak je slow-slow ke Parit Raja. Alhamdulillah makan semua sedap. Patutlah ramai yang makan sini, ada juga geng uthm yang datang sini jadikan port sarapan. Korang …

Makan laksa sarawak dan mee kolok di elle’s kitchen @ dianella restaurant nong chik – jbfoodclub.com

Ok kali ni Abang Sarap Korang Hadap kita cari kelainan sedikit. Kita try masakan Sarawak. Tak pasti la Abang orang Sarawak makan Mee Kolok dan Laksa Sarawak untuk sarapan, kita belasah je lah. Abang jumpa cafe ni pon secara tak sengaja, awalnya nak ke kedai sembilan-sembilan, sekali ternampak cafe ni. Abang amik Laksa Sarawak, Kakak …

Warung depan kubur Mahmoodiah dah pindah sebelah Petron Convent

Mesti yang sekali sekala balik jb dah tak jumpe warung depan kubur mahmoodiah tu kan? Kalau korang tak nampak, maknanya…. Bukan. Warung tu dah pindah sebelah Petron depan SMK I.J Convent. Lagi besar dan selesa. Abang sarap sini semalam. Macam biasa sarapan pagi ada, mee kari, nasi lemak, soto, lontong, roti canai pon ada. Port …

Warung Soto Perdana Madu 4 Skudai Kiri

Memang lambat betul nak update tempat makan legend ni. Warung Soto Madu 3 Skudai Kiri. Simple. Jual soto sahaja berjaya menarik ramai peminat soto sekitar Johor Bahru. Terdapat 5 pilihan soto dengan pilihan nasi himpit, mee kuning dan mee hoon. Kecil – RM 3Biasa – RM 4Special – RM 5Double – RM 8Triple – RM …

Ikea Cafe di Ikea Tebrau Johor

Punyalah lama admin tak pergi IKEA (sebab PKP) sekali rupanya IKEA sudah buka satu ruang di dalam IKEA sendiri iaitu IKEA CAFE. Konsep seperti coffee cafe yang menyediakan pelbagai coffee seperti espresso, latte, cappucino dan ice blended coffee untuk lepak-lepak chill tanpa perlu berkongsi hiruk-pikuk di Ikea Restaurant yang sentiasa rama orang. Selain coffee ada juga …

Kedai Makan Pak Ngah, Taman Pasak Indah, Kota Tinggi

Kedai Makan Pak Ngah, Taman Pasak Indah, Kota Tinggi Admin meneruskan lagi mencari makanan-makanan sedap harga marhaen sekita Johor. Kali ini di Kota Tinggi. Kedai makan Pak Angah terletak di deretan kedai bersebelahan Jalan Kota Tinggi berdekatan dengan Taman Pasak Indah Terjumpa secara tidak sengaja sebab Wak Manan tutup dan berjalan keluar untuk ke Sedili. …

3 Menu Hebat – Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

Apa tu Roti Angkasawan? Roti Sarang Burung? Pelik-pelik nama makanan sekarang. Pasti orang tertanya-tanya dan untuk mendapatkan kepastian, Admin menjengah ke gerai di dalam Masjid Sri Pulai. Laaa… rupanya variasi roti canai. Roti Angkasawan merujuk kepada bentuk bulat yang seakan bulan. Manakala Roti Sarang Burung pula merujuk kepada sarang burung (abuden) yang terdapat 2 biji …

Warung Wak Manan, Kampung Johor Lama, Kota Tinggi

Dah sampai Kota Tinggi tapi masih buntu nak cari makan? Admin suggest satu tempat yang menarik. Tidak berapa jauh dari Bandar Penawar, Warung Wak Manan terletak di Kampung Johor Lama. Menyediakan masakan ala kampung dari sarapan pagi seperti nasi lemak, lauk makanan tengah hari seperti asam pedas dan masakan seafood sotong, udang, ketam dan ikan. …

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi

Roti Puri MYL Tandoori House Kota Tinggi Kali ini, kita bergerak ke daerah-daerah lain pula. Berkemungkinan kena tukar la website dari jbfoodclub ke johor food club. Mungkin, atau mungkin tidak. Alah kalau perasan pon Nasi Lemak Wak Kentut pun sudah dikira luar daerah Johor Bahru, di Kulai. Kalau di Kota Tinggi selain daripada makanan popular …

Kari Kambing 40 Hari

Fuhh.. masa mula-mula tahu kewujudan restoran ini, benda pertama terlintas dalam kepala ialah “Kenapa 40 hari?”. Macam-macam teori keluar. Paling kelakar usia kari kambing tu dikaitkan dengan 40hari. Kahkahkah. Untuk menambahkan suspens, krew malas la nak bagitahu kenapa kari kambing 40 hari. Kari Kambing 40 Hari Terletak bersebelahan highway Ayer Hitam arah utara, memang senang …