Mee Bandung Tetel, Nasi Goreng Kampung Tetel Power di Bubur Kangkung Parit Besar, Batu Pahat

Bubur Kangkung Parit Besar Sebenarnya dah lama nak ke Parit Besar ni sebab nak support bekas rakan sekerja semasa bekerja pada tahun 2015 yang membantu perniagaan adiknya. Akhirnya bulan September 2020 berkesampaian juga. Itupun setelah diajak oleh bekas rakan-rakan sekerja yang lain untuk suprise visit. Apabila menu barunya betambah iaitu nasi goreng kampung tetel, admin […]

Continue Reading

Markombi Cafe di Parit Markom, Benut

  Berpandukan kepada posting di Facebook, agak terkejut juga apabila mengetahui ada cafe yang menyediakan hidangan western yang fokus kepada gourmet burger dan juga makanan ringan yang lain seperti roti jala, mee kari dan laksa penang, MarKombi Cafe terletak di Parit Markom   Beroperasi pada awal Julai di premis yang sedia ada sekarang, semakin hari […]

Continue Reading

Bihun Sup Daging Selambak No. 1 Ayer Hitam

Ha, nak cari makan apa bila dah sampai Pekan Ayer Hitam tu? Sebenarnya memang banyak gerai, warung dan restoran yang ada menyediakan makanan sedap-sedap dengan harga yang murah di kawasan situ. Kali ini kita ke gerai yang agak viral sedikit masa dahulu. Bihun Sup Daging Selambak Kawasan gerai ini terletak di Ayer Hitam menghala ke […]

Continue Reading

3 Menu Hebat – Roti Angkasawan, Roti Sarang Burung, Murtabak Special Cheese Masjid Sri Pulai

Apa tu Roti Angkasawan? Roti Sarang Burung? Pelik-pelik nama makanan sekarang. Pasti orang tertanya-tanya dan untuk mendapatkan kepastian, Admin menjengah ke gerai di dalam Masjid Sri Pulai. Laaa… rupanya variasi roti canai. Roti Angkasawan merujuk kepada bentuk bulat yang seakan bulan. Manakala Roti Sarang Burung pula merujuk kepada sarang burung (abuden) yang terdapat 2 biji […]

Continue Reading

Warung Wak Manan, Kampung Johor Lama, Kota Tinggi

Dah sampai Kota Tinggi tapi masih buntu nak cari makan? Admin suggest satu tempat yang menarik. Tidak berapa jauh dari Bandar Penawar, Warung Wak Manan terletak di Kampung Johor Lama. Menyediakan masakan ala kampung dari sarapan pagi seperti nasi lemak, lauk makanan tengah hari seperti asam pedas dan masakan seafood sotong, udang, ketam dan ikan. […]

Continue Reading

Burger Bakar Padu di Burger Bar Station @ Gerai Statik Ara Taman Sri Skudai

Nak cari burger yang selain daripada burger tepi jalan tu? Ni ha, admin ada terjumpa burger bakar yang patut korang try! Burger patty dibuat sendiri dan di panggang diatas api yang membara  (anak indie describe burger bakar). Simple! 4 Jenis burger bakar  Burger Bakar  Burger Bakar Special  Burger Bakar Double Decker  Burger Ayam Crispy Admin dah […]

Continue Reading

Murtabak Cheese Muar, Murtabak Tanah Melayu

Teringin mencari makanan selain mee bandung dan satay kalau berada di Muar? Boleh cuba Murtabak Tanah Melayu. Terdapat 4 jenis, kecil / besar / biasa / chesse. Ada dua cawangan, Jalan Khalidi dan Tanjung Agas. Nama : 𝗠𝘂𝗿𝘁𝗮𝗯𝗮𝗸 𝗧𝗮𝗻𝗮𝗵 𝗠𝗲𝗹𝗮𝘆𝘂 Facebook : https://www.facebook.com/MTMmuarbandardiraja/ Waktu Perniagaan : Dibuka setiap hari kecuali SELASA, dari 5:00PM – 12.30PM Waze […]

Continue Reading

Nasi Goreng Kampung Basmathi

𝗡𝗮𝘀𝗶 𝗚𝗼𝗿𝗲𝗻𝗴 𝗞𝗮𝗺𝗽𝘂𝗻𝗴 𝗕𝗮𝘀𝗺𝗮𝘁𝗵𝗶 Nasi goreng kampung ni kira penanda aras la kalau nak tahu kedai makan tu makanan dia ok ke tak. Tapi kalau nasi goreng kampung guna beras basmathi, ini kira satu level up ni. Menggunakan konsep food stall dan delivery service, Nasi Goreng Kampung Basmathi ini beroperasi di Pasir Gudang dan speciality […]

Continue Reading

Makanan Hari Raya Sepanjang Tahun di Selera Tradisi Katering Pontian

Makanan Hari Raya Sepanjang Tahun 𝗦𝗲𝗹𝗲𝗿𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗶 𝗞𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴, 𝗣𝗼𝗻𝘁𝗶𝗮𝗻 Makanan hari raya adalah yang paling best. Ketupat, Lepat, Burasak dimakan dengan rendang, masak ungkep. Fuh terliur betul. Sekarang anda boleh menikmati makanan hari raya sepanjang tahun di Pontian! Terletak di bandar Pontial Kecil, 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿𝗮𝗻 𝗦𝗲𝗹𝗲𝗿𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗶 𝗞𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 menyediakan masakan hari raya sepanjang tahun. Nasi Beriyani, […]

Continue Reading