Burger Bakar Taman Impian Emas

Sejak kebelakangan ini, scene burger bakar makin meletup-letup di sekitar Kuala Lumpur. Dan tempiasnya sudah mula sampai di sekitar Johor Bahru. Biar pun sudah beberapa tempat telah dikenalpasti menjual burger bakar, krew hanya berkesempatan untuk singgah di gerai burger bakar di Taman Impian Emas. Gerai burger bakar ini ialah sebuah stall burger yang beroperasi di …

George & Dragon Cafe

Sudah lama perhatikan George & Dragon Cafe ini. Kalau sesiapa selalu menggunakan jalan tasek untuk laluan kerja ataupun mahu pergi bandar, memang tidak akan terlepas pandang restoran ini. Teringin juga makan steak tebal 2 inchi selain dari pada TGI Fridays. Akhirnya berkesempatan juga krew menyinggah ke cafe ini. Ruang dalaman direka khas dengan tema zaman …

Tera-Thai: Fine Dine Thailand Cuisine

Kedai Tom Yam memang berlambak dan ada dimana-mana sahaja kalau di johor bahru ini. Untuk mencari tempat makan masakan thailand yang aman dan tenteram agak sedikit pilihannya. Antaranya Carabou dan Tera-Thai. Kali ini, krew akan membawa pengunjung untuk menikmati review di Tera-Thai. Tera-Thai terletak di 31 Jalan Abdul Samad. Tak tahu dimana? Kalau dari simpang …

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam …

[BTJ] Planetz Burger @ Taman Munsyi

Lately banyak dapat ping dari twitter / foursquare / facebook tentang satu gerai burger tepi jalan [BTJ] yang menjual burger yang unik. Planetz Burger di Taman Munsyi. Pertama kali mencuba untuk mengesan lokasi gagal. Ada mengatakan sederet Public Bank tapi memang tidak jumpa. Mungkin hari itu, gerainya tutup. Kali kedua mencari, akhirnya jumpa. Memang sederet …

Uncle Bob Fried Chicken

First time, bila tengok orang beratur panjang dekat Pasar Tengahari, Jalan Tengah off Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, memang kene beli. Uncle Bob Fried Chicken. Itu nama gerai di tapak pasar tengahari. Rupanya memang agak popular uncle bob fried chicken ini. Balik Johor, terus memulakan pencarian gerai Uncle Bob ni. Tengok website Uncle Bob cuma …

Nasi Lemak ‘U’

Tujuan utama ialah hendak mencari Nasi Lemak Kombi yang terletak di Setia Tropika. Pusing-pusing takde, tanya member rupanya sudah tutup. Sayang sekali, one of the best nasi lemak krew pernah makan. Asal ada peluang makan, memang krew makan nasi lemak kombi. OK, barang yang lepas jangan dikenang. Krew menuju kearah Taman Universiti dan selalu melihat …

Cheelicious Bakery & Cafe

Sedang berjalan-jalan pada hari Sabtu lepas, krew bersinggah di kawasan Jalan Kuning, Taman Pelangi. Ala bangunan kedai dibelakang Plaza Pelangi tu. Berada disana untuk menyelesaikan sedikit isu tertunggak holiday tour yang lepas. Datang pada jam 2.30, receptionist mengatakan kedai sudah tutup, tetapi masih boleh meneruskan urusniaga dan mereka request unutk krew kembali di office mereka …

Restoran Pomegranate Garden

Misi mencari makanan arab diteruskan lagi oleh pihak krew. Setakat ini memang banyak berpusat di Taman Universiti. Untuk post kali ini juga restoran ini terletak di Taman Universiti berdekatan Al-Ikhsan. Restoran Pomegrante Garden agak unik sedikit kerana terdapat dua ruang makan. Pertama anda boleh memilih suasana outdoor yang amat sesuai kalau datang pada waktu malam …

ParamJB.Com – Photo Blog Param JB Anda.

Assalamualaikum, Pertama sekali krew ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua pengunjung JBFoodClub. Semoga ramadhan kali ini akan dapat meningkatkan amalan kita berbanding tahun lepas. Bersempena dengan ramdhan kali ini, JBFoodClub juga memperkenalkan satu lagi projek makan-makan. Memperkenalkan Param JB - http://paramjb.com ParamJB ialah satu photo blog dimana penggemar pasar ramadhan sekitar Johor Bahru …