Ayam Panggang seekor RM 11.90? Hanya di Baker’s Cottage

[Reviu 1 Minit] Baker’s Cottage melalui promosi terkini menawarkan seekor ayam panggang hanya RM 11.90. Harga asal masih lagi murah dengan penawaran harga RM 16.90. Terdapat 2 jenis perisa ayam panggang, iaitu Black Peper dan perisa BBQ. Perisa black pepper lagi sedap berbanding BBQ tetapi perisa BBQ lebih juicy. Buat apa pening-pening nak pilih kan? […]

Continue Reading

KFC Zero Chicken Burger. Gimik power, rasa ?

[Reviu 1 Minit] Hi semua. Melalui siri ini, admin akan reviu makanan dari restoran makan segera (fast food) bila mana ada sahaja menu baharu yang dikeluarkan. Pada permulaaan hanya berbentuk pos sahaja, akan datang dalam bentuk video. 𝗭𝗲𝗿𝗼 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 Sempat juga beli #zerochickenburger ini setelah dapat keluar selepas maghrib tadi. Beratur drive-thru agak panjang. […]

Continue Reading

Asam Pedas Askar Pencen, Muar

Asam Pedas Askar Pencen Muar terletak di kawasan perindustrian Tanjung Agas. Lepas jambatan Muar. Kalau korang ada di Muar bolehla mencuba asam pedas disini Admin berkesempatan mencuba Asam Pedas Pari, Asam Pedas Tetel dan Asam Pedas Telur Ikan Tenggiri. Agak lewat juga sampai dan kebanyakan lauk-pauk sayur banyak yang kehabisan. Ikan-ikan lain juga banyak yang […]

Continue Reading

Menikmati kopi di Pondok RINDU Kampung Lounge Cafe Bar di Felda Simpang Waha

Sepetang di Kota Tinggi apabila melepaskan rindu makan di Pak Ngah Nasi Ayam Madu. Sudah menjadi regular customer pula. Pencarian kopi untuk minum petang diteruskan, dan akhirnya mendapat jackpot. Pondok RINDU Kampung Lounge Cafe Bar terletak di Felda Simpang Waha, Kota Tinggi. Ye Felda, ada cafe yang menjual kopi bru dan premium. Melalui FB, Pondok […]

Continue Reading

Kopi Kampung di Waroeng Kopi Pojok 77, Benut, Pontian

Sekali lagi ke Pontian untuk cari spot kedai makan. Tetapi kali ini sudah tahu hala tuju. Waroeng Kopi Pojok 77 di Benut.Keluar sahaja dari Tol Simpang Renggam menuju ke Benut, anda akan perasan waroeng ini bersebelahan Jalan Besar. Melalui maklumat di Facebook Page, tempat ini sering menjadi persinggahan geng-geng motor. Memang benar, apabila sampai disini […]

Continue Reading

Nasi Royale RM6.00 Mutiara Rini, Skudai

Nasi Royale atau Nasi Lemak Royale mula membanjiri Johor Bahru dalam sekitar awal tahun ini, pernah admin membuat posting tersebut dan paling banyak mendapat perhatian ketika itu. Disini admin ingin berkongsi untuk penduduk sekitar Skudai yang ingin mencuba Nasi Royale pada harga yang amat berpatutuan. Gerai tepi jalan ini terletak di Mutiara Rini. Gerai ini […]

Continue Reading

Semua Promo Makanan 12.12 JBFOODCLUB

Promo 12.12 yang sesuai untuk semua kaki makan. Jangan lepaskan promo 12.12 pada hari ini, sila jaga S.O.P ketika berada di tempat makan. Semua ini dan banyak lagi di https://jbfoodclub.com . Minta bantuan untuk 𝗟𝗜𝗞𝗘 & 𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘. Kerana 𝗟𝗜𝗞𝗘 & 𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 itu gratis dan juga membantu JBFOODLCUB dan gerai2 yang di featured di post ini. […]

Continue Reading

Cafe 1988 – Kafe minimalis yang super cantik di Muar

Kafe minimalis yang super cantik ini, Cafe 1988 terletak di tengah-tengah bandar Muar, menawarkan kopi bru, home made kek, pencuci mulut dan pelbagai hidangan pasta, dan lain-lain Tumpuan utama pada Cafe 1988 ialah pada konsep dekor yang minimalis. Satu konsep yang menarik dan perlu diambil kira jika ingin membuka kafe. Pasti ramai anak-anak muda yang […]

Continue Reading

PKPB REVIEW – Burger Mantap dari Projek Burger

Burger Mantap dari Projek Burger PKPB Review kembali lagi. Ternampak iklan ini selalu muncul di dalam Group Telegram Taman. So masa hari itu dah tak tahu nak makan apa terus buka balik Telegram dan cari balik post burger ni. Rupanya dekat sahaja dengan kawasan taman. Memandankan anak-anak dah kenyang dan just nak cuba-cuba menu (sambil-sambil […]

Continue Reading

PKPB REVIEW – Otack-otack bukan sekadar otak-otak

Otack – otack (sebutan otak-otak) Kita kan sekarang ni dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Hendak makan luar tak boleh, so kita cari la mana-mana yang offer food delivery. Tengah selak-selak instagram ternampak seller yang menjual otak-otak yang agak unik. Bersaiz besar daripada biasa, dan mempunyai perasa selain ikan yang biasa kita makan. Ada perasa […]

Continue Reading