Senarai Buffet Ramadhan 2016 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 14376H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 06/06/16 – 04/07/2016 Time : 08.00pm – 9.00pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]

Continue Reading

Senarai Buffet Ramadhan 2015 di Johor Bahru

Salam Ramadhan 1436H. Ramadhan tiba lagi dan post ini pasti dinanti-nantikan oleh pengunjung setia Johor Bahru Food Club. Rata-rata harga pada kali ini lebih tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya. Selamt menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dan tingkatkan amalan. Pulai Springs Date : 18/6/2015 – 15/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily Venue: Gleneagles Terrace Harga […]

Continue Reading

Maggi Ketam, Nasi Ayam Penyet Jakarta

Pergh. Maggi Ketam dekat Johor? Mula-mula bila ternampak banner ini memang terkejut juga. Tujuan utama ialah mencari makanan tengahari di kawasan Jalan Rawa, area Taman Perling. Maggi Ketam ini merupakan menu terbaru untuk menarik pelanggan baru di Restoran Nasi Ayam Penyet Jakarta. Sampai sahaja di restoran, order tertumpu kepada maggie ketam, sambil order menu utama […]

Continue Reading

Restoran Savaro

Sejak krew dah mula mencari rezeki di sekitar wilayah yang sedang membangun, Nusajaya ni dah pelbagai kedai makan yang krew cuba. Maklum la, dengan waktu kerja yang agak fleksibel, waktu makan tengahari pun panjang sedikit.   Dengar kata dari kawan-kawan sepejabat, sebuah restoren halal baru milik anak syarikat FELDA memulakan operasi di Puteri Harbour. Setahu […]

Continue Reading

Senarai Buffet Ramadhan 2014 di Johor Bahru

Grand Gem Restaurant JB Date : 29/6/2014 – 29/7/2014 Time : 07:00pm – 10:00pm Daily Venue: Grand Gem Restaurant JB Harga Dewasa : RM70 /seorang Kanak-kanak : RM28 /seorang (8-12 tahun) For Reservations And Inquiries: Tel: 07-221 0717 Website : https://www.facebook.com/thegrandgem/ Grand Paragon Hotel Date : 29/6/2014 – 26/7/2014 Time : 06:30pm – 10:30pm Daily […]

Continue Reading

Nasi Briyani King

Bila bukan musim majlis perkahwinan, kadang-kadang tekak teringin merasa nasi briyani. Sebelum ini pernah mencuba Nasi Briyani Shahab yang sekarang bertambah cawangannya. Sedang berjalan-jalan pada hari Ahad tanpa arah tujuan (2013) di kawasan Bukit Indah, ternampak sign board ‘Nasi Briyani King’. Agak lengang (baca: tiada orang), tapi pernah juga terdengar dari mulut rakan-rakan yang terdapat […]

Continue Reading

Nasi Goreng Udang, Gerai Berkat Bersama

Ada kawan rapat mencadangkan supaya krew pergi ke Simpang Renggam untuk mencuba satu gerai yang menyediakan masakan nasi goreng udang dalam daun pisang. Macam pernah tengok kan? Ya, Nasi Goreng Seafood. Krew terima cabaran dan meminta alamat serta panduan untuk ke gerai yang di maksudkan. “Dari tol Simpang Renggam, ambil kanan pada traffic light pertama […]

Continue Reading

Restoran Haji Sharin Low Grand

Mula dibuka pada 8 Ogos 2012, Restoran Haji Sharin Low Grand telah bertapak di Johor Bahru di alamat Jalan Padi 1, Bandar Baru Baru Uda. Menawarkan masakan cina halal yang lebih tertumpu kepada makanan laut. Akhirnya bulan lepas, krew berpeluang untuk menikmati makanan di restoran ini yang telah mempunyai lebih 17 cawangan diseluruh Malaysia termasuk […]

Continue Reading

Pakej Berbuka Puasa / Buffet Ramadhan di Johor Bahru 2013

[ Klik sini untuk Senarai Buffet Ramadhan 2014 ] 1. The Puteri Pacific Hotel /PERSADA Johor Bahru The Puteri Pacific Hotel / Persada Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013 Puteri Cafe : Adult (RM78 ++), Child (RM38 ++) Kai Xuan Dim Sum : Adult (RM48++), Child (RM28++) Selasih : Adult (RM68++), Child (RM38++) Persada Johor : […]

Continue Reading