Pelbagai Gourmet Burger di JBF Tavern

Kali ini lagi sekali admin mencuba satu lagi tempat makanan yang menarik yang menjual gormet burger yang menarik dan tentunya sedap di Jail Body Food (JBF) Tavern. Terletak di 2, Jalan Badik 8, Taman Puteri Wangsa, 81800 Ulu Tiram, Johor, JBF Tavern menyediakan gourmet burger yang pattynya, ayam tandoori dan salai itik disediakan sendiri. Selain […]

PKPB REVIEW – Burger Mantap dari Projek Burger

Burger Mantap dari Projek Burger PKPB Review kembali lagi. Ternampak iklan ini selalu muncul di dalam Group Telegram Taman. So masa hari itu dah tak tahu nak makan apa terus buka balik Telegram dan cari balik post burger ni. Rupanya dekat sahaja dengan kawasan taman. Memandankan anak-anak dah kenyang dan just nak cuba-cuba menu (sambil-sambil […]

Burger Bakar No. 1

Kalau ada yang perasan, Burger Bakar No 1 pernah mengiklankan produk mereka disini. Mesti perasan punya. Scene burger bakar memang tengah top kat Johor Bahru sekarang. Bila ianya nak stop? Tak pasti. Selagi ada permintaan, selagi itu terdapat gerai-gerai burger yang baru muncul di tepi-tepi jalan. Ataupun gerai burger lama yang diupgrade ke kiosk burger […]

Burger Bakar Taman Impian Emas

Sejak kebelakangan ini, scene burger bakar makin meletup-letup di sekitar Kuala Lumpur. Dan tempiasnya sudah mula sampai di sekitar Johor Bahru. Biar pun sudah beberapa tempat telah dikenalpasti menjual burger bakar, krew hanya berkesempatan untuk singgah di gerai burger bakar di Taman Impian Emas. Gerai burger bakar ini ialah sebuah stall burger yang beroperasi di […]

[BTJ] Planetz Burger @ Taman Munsyi

Lately banyak dapat ping dari twitter / foursquare / facebook tentang satu gerai burger tepi jalan [BTJ] yang menjual burger yang unik. Planetz Burger di Taman Munsyi. Pertama kali mencuba untuk mengesan lokasi gagal. Ada mengatakan sederet Public Bank tapi memang tidak jumpa. Mungkin hari itu, gerainya tutup. Kali kedua mencari, akhirnya jumpa. Memang sederet […]

[BTJ] Serasi Burger

Scene burger di Johor Bahru ini agak memberansangkan. Kadang-kadang kalau dalam kawasan perkampungan/taman perumahan setiap 100 meter mesti ada satu. Perkembangan perniagaan yang sihat, berdaya saing dan maju (ayat!). Sudah pasti yang untungnya ialah pembeli seperti kita. Banyak pilihan. Di Kampung Melayu sahaja, boleh dikatakan setiap 100 meter mesti ada gerai burger. Dan yang paling […]

[Burger Tepi Jalan] Burger Cakanoz

Isnin malam yang lalu, krew JbFoodClub berpeleseran di kota Johor Bahru. Tujuan utama adalah untuk mem’bank-in’ duit. Setelah selesai tugas utama, perut terasa ingin memakan burger. Tak kisah lah burger apa pun janji burger Ramly. Alang-alang berada dikawasan Majidee Baru, krew menuju ke kawasan Hospital Putri di Larkin, khabarnya disitu ada satu gerai burger yang […]

Scroll to top