Categories
Featured

Jom Nikmati Makanan Berkualiti dan Murah di Bayu Balau Beach Resort

Pastinya ramai yang sudah mengetahui bahawa industri perhotelan secara khusus dan pelancongan secara amnya merupakan antara industri yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19. Antara langkah yang diambil oleh industri perhotelan ialah dengan mempromosikan makanan takeaway dan delivery pada harga yang amat berpatutan. Maklumlah makanan hotel selalunya mahal kan. Bayu Balau Beach Resort tidak ketinggalan dalam […]

Categories
Dinner

Anugerah Steak

Jom kita cari tempat makan western yang tak offer chicken chop RM5. Hehe. At least tidaklah dihidangkan dengan chicken keel yang disaluti bread crumb sahaja. Ada terperasan satu kedai baharu sahaja dibuka di deretan kedai Jalan Susur TUn Abdul Razak 6. Deretan kedai Kapten Steamboat and Grill. Anugerah Steak Western Food. Nama restoran diberi. Macam […]

Categories
Dinner

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar […]

Categories
Dinner

Odeen Corner

Durian goreng? serius? durian goreng? Ada jual ke kat johor bahru ni? Kalau ada memang popular la kedai tu. Jawapannya memang ada. Tapi bukan seperti yang anda semua gambarkan. Bukan jenis pisang goreng, dan keledek goreng. Iklan durian goreng merata-rata ada di sektar johor bahru. Memandangkan sekarang ini (Feb 2011) memang sudah masuk musim durian, […]

Categories
Dinner

Restoran Meranti Fusion Grill

Krew jarang mencari ‘makan-spot’ di kawasan Masai ataupun Pasir Gudang. Tapi kalau sudah kesana, Restoran Meranti Fusion Grill memang menjadi destinasi utama. Ruang makan yang lapang dan tenang memang menjadi spot untuk sessi mengeteh bersama rakan-rakan krew yang lain. Fusion Grill dibuka pada suku pertama 2009. Pengusaha restoran, Indrawira Ibrahim mengambil pendekatan yang berbeza bagi […]

Categories
Dinner

Chicken Chop Hutan Bandar @ Marissa Burger and Western

Terima kasih kepada pengunjung JBFoodClub. Semakin hari semakin ramai pengunjung yang mencari makanan-makanan di Johor Bahru. Inilah matlamat utama JBFoodClub, menjadi pusat sehenti informasi. Sedang melihat ‘reaksi’ pengunjung melalui log pengunjung, ada yang mencari ‘Chicken Chop Hutan Bandar’. Sebenarnya krew sefamily telah mengunjung tempat yang semakin glamour dan menjadi buat mulut orang ramai pada hari […]