Kluang Western Cafe

Ok. Ini kategori baru. Nama kategori baru ini kita panggil ‘Jalan – Jalan’. Dalam kategori ini Kita akan review kedai makanan luar daerah dan negeri yang sempat krew singgah semasa bercuti atau berjalan-jalan sekitar Johor. Untuk yang pertama seumpamanya dalam kategori ini krew sempat singgah di Kluang masa berjalan-jalan mencari phone. Restoran ini agak jaub …

Majidee Steak aka Jabar

Majidee. Memang glamer habis la majidee ni. Kampung krew. Hehehe. Ok, Majidee Steak memang warung makanan paling glamer la kat kawasan itu. Siapa tak kenal Jabar. Sebelum berada di deretan gerai Jalan Kemboja, Majidee Steak telah beroperasi di Jalan Bunga Ros, di persimpangan Jalan Antoi. Scene steak/western food ini dahulunya tidak banyak, Sweet 17, Jaafar …

Odeen Corner

Durian goreng? serius? durian goreng? Ada jual ke kat johor bahru ni? Kalau ada memang popular la kedai tu. Jawapannya memang ada. Tapi bukan seperti yang anda semua gambarkan. Bukan jenis pisang goreng, dan keledek goreng. Iklan durian goreng merata-rata ada di sektar johor bahru. Memandangkan sekarang ini (Feb 2011) memang sudah masuk musim durian, …

Mee Goreng Mamak @ Restoren Mohamed Ali

Bermula dengan pertanyaan “Mee Goreng Mamak, best in the universe 80’s style”, agak kelam kabut peminat JBFoodClub di Facebook. Betul juga. Mana nak cari mee goreng macam itu sekarang. Sekarang mee goreng mamak sudah banyak variasi. Ada letak ayam goreng la, nak basah sikit la, macam-macam. Nak mintak lebih-lebih, buat dekat rumah la. Hehe. Krew …