Beratur panjang nak sarap paru goreng garing di Mughni Saujana Cafe

“KALAU TAKDE ORANG BERATUR, SAMADA MAKANAN HABIS ATAU KEDAI TUTUP”   Ha, itulah gambaran sebenar #portsarapjb ni yang Abang nak highlight. Abang tak tahu nama kedai dia apa tapi dia dekat je ngan Saujana, rumah mb Johor tu.   Variety makanan dia biasa2 je. Lontong, Lontong Kering, Soto, Nasi Lemak TAPI sebab ada paru goreng …

Port Sarap Teko – Teh & Kopi di Permatang Kempas

Ok ni fresh. Abang ngan Kakak kau baru discover tempat ni. Memang benar, baru je 3 hari berniaga.   Nama tempat ni Teko. Perniagaan dalam rumah di Kempas kawasan Permatang. Tak susah sangat nak jumpa tapi kalau bukan dak jb ni kira susah jugak la.   Ada nasi lemak, lempeng, soto dan roti bakar. Abang …

[JBFOODCLUB.TV] Nasi Lemak Wak Kentut Kempas

https://www.facebook.com/jbfoodclub/videos/1441736912660721/ Real? Nasi Lemak Wak Kentut dah ada kat Kempas? Betul. Senang sikit sekarang tak payah drive ke Kulai untuk menikmati nasi lemak yang menjadi sebutan orang ramai. Lokasi Ajak Nasi Lemak Wak Kentut Kempas Bersebelahan Grand Seafood Tomyam Sila like, komen dan share untuk video-video seterusnya. Jangan lupa untuk subscribe JBFOODCLUB.TV – http://bit.ly/SubscribeJBFCYoutube Website …

Nasi Lemak Wak Kentut

Sorry, kalau title post kali ini agak kasar sedikit bunyinya. Tetapi itulah nama gelaran yang diberi kepada sebuah gerai nasi lemak di Kulai. Pada mulanya mendengar akan nama gerai ini, agak skeptical sikit, tapi bila dengar review dari rakan-rakan yang lain, memang patut dicuba. Sekarang kan musim peniaga berniaga nasi lemak menggunakan van dan ‘melabuhkan’ …

Nasi Lemak ‘U’

Tujuan utama ialah hendak mencari Nasi Lemak Kombi yang terletak di Setia Tropika. Pusing-pusing takde, tanya member rupanya sudah tutup. Sayang sekali, one of the best nasi lemak krew pernah makan. Asal ada peluang makan, memang krew makan nasi lemak kombi. OK, barang yang lepas jangan dikenang. Krew menuju kearah Taman Universiti dan selalu melihat …

Nasi Lemak Anggerik @ Al-Rajhi Bank Taman Molek

Pada hari sabtu lepas, krew meronda-ronda kawasan Plentong. Agak lapar kerana tidak makan tengahari, itu pun sebab lewat bersarapan pada hari itu. Jam menunjukkan 6 petang, krew melalui kawasan Taman Molek untuk menyinggah ke bank. Dalam hendak menuju ke bank ternampak sebuah gerai tepi jalan berhampiran Bank Al-Rajhi. Ramai orang beratur untuk makan dan meja …

Otak-otak Storia Cafe

Hanya ada 3 ‘brand’ otak-otak yang diketahui oleh saya sehingga kini, Otak-otak kempas, otak-otak gelang patah, dan otak-otak tepian tebrau. Sambil melungsur lelaman makanan yang lain saya agak terkejut kerana ada satu lagi ‘brand’ otak-otak yang tidak pernah lagi dirasai oleh saya, Otak-otak Jalan storey. Pada sabtu lepas, dengan semangat yang bersungguh-sungguh untuk mendapatkan otak-otak …