Kari Kambing 40 Hari

Kari Kambing 40 Hari

Fuhh.. masa mula-mula tahu kewujudan restoran ini, benda pertama terlintas dalam kepala ialah “Kenapa 40 hari?”. Macam-macam teori keluar. Paling kelakar usia kari kambing tu dikaitkan dengan 40hari. Kahkahkah. Untuk menambahkan suspens, krew malas la nak bagitahu kenapa kari kambing 40 hari. Kari Kambing 40 Hari Terletak bersebelahan highway Ayer Hitam arah utara, memang senang […]

Continue Reading
Set makan tengah hari.

Al Arabi Taman Universiti

Semenjak Hadramawt Ampang keluar Majalah 3 awal tahun lalu, krew memang memasang azam untuk mencari restoran yang menyediakan arab cuisine di Johor Bahru. Sudah diketahui bahawa Hadramawt memang ada cawangan di Pan Pacific dan Restoran Singgah Selalu. Bulan 5 lepas, krew berpeluang menjamu buat kali pertama masakan arab di Hadramawt Ampang. Memang sedap. Lamb Mandhi […]

Continue Reading
Nasi Ayam Penyet Closeup

Nasi Ayam Penyet @ Restoran Pinang

Antara carian paling popular di JBFoodClub ialah ‘nasi ayam penyet’. Musim ayam penyet memang tengah naik. Restoran yang menyediakan nasi ayam penyet semakin hari semakin banyak di Johor Bahru. Bayangkan la kalau restoran mamak pun nak join scene ayam penyet. Dan ramai pula penggemarnya, sehingga ramai yang mencari-cari ‘the best’ nasi ayam penyet. Ada yang […]

Continue Reading

Kampung Melayu Steak House

Kebiasaannya pada hari sabtu, krew akan duduk dirumah untuk merehatkan minda setelah penat bekerja (hari sabtu pun kene kerja jugak). Selain agenda TV yang tak berapa best, kadang-kadang melilau jugak diatas jalan untuk mencari makanan yang sedap. Pada hari Sabtu lepas, setalah membeli barang keperluan untuk kedai krew, krew mencari lagi lubuk makanan di Johor […]

Continue Reading